Nederlands
Français
Covid-19: uitstel opleidingen naar latere datum
Meer informatie

Tillen en verplaatsen met een verreiker

Volg een opleiding verreiker bij Training Center

Een verreiker is een toestel voor het tillen en verplaatsen van zware lasten, daarom worden ze ook wel eens vergeleken met een vorklift.

Bent u op zoek naar de juiste partner voor een opleiding verreiker? Bekijk dan zeker de mogelijkheden die Training Center kan bieden. Onze lesgevers zorgen voor een opleiding op maat van de werksituatie van uw werknemers en zo bent u als werkgever in orde met de opleidingsplicht. Een opleiding verreiker is niet enkel nuttig voor uw werknemers, maar wordt ook verplicht opgelegd voor werknemers die mobiele arbeidsmiddelen met eigen aandrijving dienen te besturen.

 

Het doel van een opleiding verreiker is de kans op ongevallen verminderen, net zoals schade aan infrastructuur en goederen en een hogere productiviteit. Deze zaken kunnen een positieve impact op uw bedrijfsresultaat hebben.

 

Inhoud van een opleiding verreiker

Elke opleidingsdag start met een theoretisch gedeelte over het toestel, gevolgd door een praktische opleiding verreiker.

Training Center zorgt voor een opleiding verreiker op maat bij u in uw vertrouwde werkomgeving.
Een opleiding verreiker op maat!

Theoretische opleiding verreiker

Tijdens het eerste deel wordt er een samenvatting van de wetgeving voorzien en wordt er dieper ingegaan op de technische eisen en risico’s van werken met verreikers. Ook komen de soorten verreikers aan bod met hun voordelen en nadelen. Een belangrijk punt van het theoretisch gedeelte van deze opleiding verreiker zijn de veiligheidsvoorschriften voor een veilig gebruik van het toestel. Na het theoretisch gedeelte moet de cursist ook laaddiagrammen kunnen begrijpen en gebruiken en een dagelijkse controle van de verreiker kunnen uitvoeren.

Tijdens de opleiding verreiker leert de cursist dit toestel op een veilige manier te bedienen.
Leer een verreiker veilig bedienen!

Veilig tillen en verplaatsen van lasten met een verreiker: de praktijk

 

  • Uitvoeren van een dagelijkse inspectie van de verreiker;
  • Herkennen van gevaarlijke defecten;
  • Correct gebruiken van bedieningsorganen en het aanleren van een goede, veilige rijtechniek;
  • In functie van de capaciteit van de verreiker de goederen juist leren stapelen;
  • Ordelijke en net te werk gaan.

 

Locatie opleiding verreiker

De opleidingen die gegeven worden door Training Center gaan steeds door op de terreinen van de aanvrager. Op die manier kunnen de cursisten met hun eigen toestellen de juiste handelingen voor het gebruik van de verreiker aanleren.

 

Na de opleiding verreiker

De opleiding verreiker afsluiten wordt gedaan met twee testen:

  • Theorie
  • Praktijk

Worden deze testen met succes afgerond, dan ontvangt de cursist een attest ‘veilig werken met een verreiker’. Een bekwaamheidsbewijs is dit attest niet, maar met dit getuigschrift voldoet u als werkgever aan de opleidingsplicht.

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Covid-19 is voelbaar in heel de wereld, we wensen iedereen het beste in deze gezondheidscrisis. Ook Training Center kan voorlopig geen opleidingen geven. Dit om jullie veiligheid en die van onze medewerkers veilig te stellen. Voorlopig zijn alle opleidingen opgeschort tot en met 19 april. De reeds ingeschreven personen voor onze verschillende opleidingen zullen persoonlijk gecontacteerd worden met een nieuwe datum. Zorg goed voor u zelf en elkaar. #samentegencorona